BCK, de basis van constructies

BCK - Roald van der Wal

Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK) is sinds 1956 actief als betonmortelproducent in het Groene Hart tussen de steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Vanuit 2 productie-units in Koudekerk aan den Rijn levert BCK dagelijks de benodigde betonmortels, stelspecies, stampbeton, groutspecie, vloeispecie, anhydriet en cementgebonden gietdekvloeren (Eco2Floor).

"Onnodige kosten in de bouw voorkomen is niet makkelijk, maar absoluut mogelijk! Maak gebruik van de kennis & kunde van toeleveranciers."
Roald van der Wal - BCK
Roald van der Wal
Directeur

Zou je jezelf en je organisatie willen voorstellen?

Tot op de dag van vandaag maakt BCK deel uit van een familiebedrijf en valt indirect onder AGAR Holding. Korte lijnen en directe aansturing zorgen ervoor dat onze afnemers kunnen rekenen op een hoge mate van service, korte reactietijden, kwaliteitsproducten en leveringsbetrouwbaarheid. Onze producten zijn getoetst en gecertificeerd conform de laatste geldende normen en richtlijnen en zijn voorzien van het CSC Goud certificaat, ISO 9001, ISO 14001 en KOMO-productcertificaat.

Waar mogelijk kunnen wij onder het CSC Goud certificaat onze mengsels samenstellen tot een maximum van 100% vervangende circulaire toeslagmaterialen. Granulaten in plaats van de steeds schaarser wordende, primaire toeslagmaterialen als zand en grint.

Zelf ben ik sinds 1995 actief in de mortelbranche. Begonnen bij BCK als transportleider en na een uitstapje naar een dochteronderneming van BCK in de Droge Mortel-industrie, nu sinds 5 jaar weer actief bij BCK. Hier heb ik de algehele dagelijkse leiding over het bedrijf. 

Waar ben je trots op?

Op hoe wij zijn uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de productie en distributie van betonmortel in Zuid-Holland. Wij worden gewaardeerd om onze hoge mate van service die begint bij onze chauffeurs en productiemedewerkers. Zij hebben dagelijks contact met onze afnemers en ontzorgen daar waar mogelijk door hun kennis en kunde te delen.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij BCK en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Bepaalde, noodzakelijk grondstoffen voor onze producten worden steeds schaarser. Om aan de vraag van onze afnemers te voldoen zijn wij voortdurend op zoek naar alternatieven. Dit doen wij zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en betrouwbaarheid van onze halffabricaten.

Daarnaast houden wij ons bezig met de vraag of wij onze producten duurzamer kunnen samenstellen. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag die initiële opdrachtgevers stellen aan de keten van toeleveranciers.

Er zijn vele mogelijkheden en oplossingen, maar het probleem is complex. Onze producten hebben in veel gevallen een forse constructieve waarde en moeten bestand zijn tegen invloeden en krachten van buitenaf. Dagelijks voeren wij aanpassingen door om te voldoen aan de wisselende omstandigheden.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Wij werden door een gewaardeerde relatie in contact gebracht met IncoNed. Snel daarna werd de samenwerking tussen BCK en IncoNed beklonken. Inmiddels werken wij alweer enige tijd nauw samen en beleveren wij, onder de overkoepelende afspraken en condities van IncoNed, menig bouwproject in onze regio.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Een van de meest voorkomende problemen in de bouw zijn onnodige kosten. Het voorkomen daarvan is niet makkelijk, maar het is absoluut mogelijk. Maak daarom gebruik van de kennis en kunde die leveranciers bezitten!

BCK banner
Meer weten over BCK en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

MBI - foto interview
MBI, steenmeesters die het verschil maken
Onze Steenmeesters maken het werkelijke verschil en willen altijd het best haalbare voor de klant en onszelf realiseren
BVB Landscaping • Marc Spierings
BVB Landscaping, overtuigend over substraten en duurzaam openbaar groen
Hoogwaardige substraten waar we achter staan en waarvan we garanderen dat er langdurig groen van hoge kwaliteit in zal groeien
Den Hartog - foto interview
Den Hartog, Energie voor vooruitgang
Denk na over CO2 besparing en hoe je dat zou willen inkleden Veel mogelijkheden zijn snel toepasbaar en budget technisch