Technische Unie, Mogelijkmakers van duurzaam ondernemen, logistieke dienstverlening en optimaal digitaal samenwerken

Eric Slegt - TU

Technische Unie is een sector brede contractleverancier waarmee afspraken zijn gemaakt voor alle IncoNed deelnemers. Met Eric Slegt, manager van verkoopkantoor Zwolle, praten we over de toegevoegde waarde van Technische Unie, duurzaam ondernemen, logistieke dienstverleningen en een optimale digitale samenwerking.

"Optimaal gebruikmaken van contractafspraken en kiezen voor geselecteerde leveranciers/fabrikanten, juist dan haal je optimaal resultaat uit de samenwerking."
Eric Slegt thumbnail
Eric Slegt
Manager verkoopkantoor Zwolle

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Het liefst zou ik de vraag omkeren. Hoe zien IncoNed-deelnemers ons? Ik hoop dat ze zeggen: “Technische Unie levert, waar en wanneer ook. Ze hebben een breed assortiment, juist ook op het gebied van duurzame producten. Wat extra toegevoegde waarde biedt zijn hun adviezen op het gebied van duurzaam ondernemen en diverse vormen van Logistieke dienstverlening zoals maatwerk levering op de bouw, Perfab/kitting. Team Duurzaam, de Lichtspecialisten en de Industriespecialisten van Technische Unie weten ons verder te helpen.” Maar dat zou je de deelnemers zelf moeten vragen, natuurlijk! 

Zelf kom ik uit Enschede, getrouwd en 3 zonen waarvan de oudste (Thom 31 jaar) ook bij de Technische Unie werkt in het Servicecentrum in Enschede. Ben sinds 1994 werkzaam bij Technische Unie. In die tijd heb ik verschillende rollen bekleed. Momenteel ben ik manager van ons verkoopkantoor in Zwolle, met onder andere een fantastisch Inspiratiecentrum Duurzaam en diverse opleidingsfaciliteiten.

Waar ben je trots op?

Trots op projecten, trots op innovaties, trots op nieuwe diensten. Eigenlijk trots op alles waarbij mensen van Technische Unie, of onze ketenpartners, een extra effort hebben geleverd en er nieuwe mogelijkheden zijn gecreëerd. En er gebeurt elke dag wel iets om trots op te zijn! Van grote ICT-implementaties die toekomstig digitaal samenwerken nog beter mogelijk maken, tot iets op het oog kleins, maar met grote gevolgen voor de klant, zoals een binnendienstmedewerker die telefonisch een advies geeft waarmee degene aan de andere kant van de lijn verder kan.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Technische Unie?

Voor de grote thema’s in de markt, zoals Smart Building, Smart Industry en Duurzaam Ondernemen, hebben wij kennishubs ingericht zoals bijvoorbeeld het inspiratiecentrum Smart Building in Utrecht. Rondom de kennishubs zijn specialistenteams gecreëerd die kunnen adviseren met projecten en werkzaamheden op deze terreinen.

Digitaal is Technische Unie een enorme stap voorwaarts aan het zetten. Het meeste werk op dit vlak is gedaan, de komende tijd krijgt onze website nog een upgrade. Alles om voorbereid te zijn op de toekomst, hoe die er ook uitziet.

Hoe ken je IncoNed?

Zelf ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij de samenwerking tussen IncoNed Installatie en Technische Unie. Deelnemers van IncoNed Installatie zijn over het algemeen al klant bij de Technische Unie en werken met ons samen. Kort daarna werd onze samenwerking verder uitgebreid met de IncoNed sectoren Infra, Groen en Bouw. In 2020 volgde IncoNed Duurzaam en recent werd ook IncoNed Sanitair toegevoegd.

De combinatie met IncoNed “ontzorgt” de deelnemer op een heleboel vlakken en biedt ruimte voor verdere verdieping van de relatie met die deelnemer.

Wat vind je van de samenwerking?

De samenwerking is bijzonder prettig en constructief. Overleg gaat altijd in goede harmonie waarbij wij elkaar uitdagen om telkens te verbeteren. Automatisering en digitale uitwisseling van de juiste informatie is cruciaal voor het goed kunnen monitoren en sturen van diverse zaken.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Probeer als deelnemer optimaal gebruik te maken van de afspraken welke door IncoNed en Technische Unie zijn gemaakt en kies daarbij ook voor de geselecteerde leveranciers/fabrikanten. Juist dan kan het optimale resultaat uit de samenwerking worden gehaald. En neem bij vragen of onduidelijkheden altijd contact op met jouw vertrouwde Technische Unie vestiging. Wij staan 24/7 voor onze gezamenlijke deelnemers klaar.

Technische Unie – De Mogelijkmakers 
Installatielogistiek, Elektrotechniek, Klimaattechniek, Licht, Industrie, Sanitair, Verwarming, Verlichting, Persoonlijke beschermingsmiddelen, Gereedschap, Consumentenproducten, Installatietechniek en Installatiemateriaal

Technische Unie Collage

Meer weten over Technische Unie en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Wijnand Eenennaam - Velopa
VelopA, buitenruimte inrichten met focus op design, milieu en verantwoord grondstof- & energiegebruik
"Iedereen heeft onze fietsparkeersystemen wel eens gebruikt". Wijnand van Eenennaam over VelopA (openbare) buiteninrichting.
Buko - Niels Meerkerk
Buko Infrasupport, verkeersveiligheid voor weggebruikers en wegwerkers
Buko Infrasupport, aanspreekpunt voor tijdelijke verkeersmaatregelen. Niels Meerkerk vertelt over betrokken vakmensen, klant- en servicegerichte aanpak en kwalitatief goed materieel
Markus BV - Jelle Rijkeboer
2500ste LinkedIn volger IncoNed Infra: Jelle Rijkeboer / Markus
Jelle Rijkeboer van Markus BV besloot IncoNed Infra te volgen op LinkedIn en werd daarmee onze 2500ste volger. Een klein